Ik ga op vakantie en ik neem mee, mijn pinpas en creditcard 4/5 (2)

0
324
Iedereen die op vakantie meegaat neemt zijn pinpas mee. En voor veel mensen begint hier een leuke en ontspannen tijd. Echter tijdens de vakantie, wordt de pinpas veel gebruikt, we zijn in
Iedereen die op vakantie meegaat neemt zijn pinpas mee. En voor veel mensen begint hier een leuke en ontspannen tijd. Echter tijdens de vakantie, wordt de pinpas veel gebruikt, we zijn in "the mood" om geld uit te geven.

Iedereen die op vakantie gaat neemt zijn pinpas mee. En voor veel mensen begint hier een leuke en ontspannen tijd. Echter tijdens de vakantie, wordt de pinpas veel gebruikt, we zijn in “the mood” om geld uit te geven. De reclame makers spelen hier op in. Neem als voorbeeld de reclame van Jumba, waar een gezin in alle luxe geniet van de vakantie. Mensen worden aangemoedigd om geld te besteden. De reclamemaker doet waarvoor hij wordt betaald en is opgeleid. Het maken van reclame, die er voor zorgt dat je gaat kopen. TV programma’s zijn er ook op gericht om te verkopen, hierin zitten de reclames voor de bouwmarkten.

Behoeftes worden gecreëerd, want je wilt je net zo gelukkig voelen als de mensen in de reclame. In een persbericht van de SNS bank wordt gewaarschuwd voor de hoge kosten van een vakantie. Een groot aantal mensen kan zelfs niet op vakantie omdat dit te duur voor hun is. Zij zijn verstandig en blijven thuis.

Roodstand en Pinpas

Roodstand ontstaat, doordat men, niet nadenkt over de uitgaven. Het huishoudboekje wordt niet bijgehouden en de creditcard met een limietje van 2500 euro, wordt makkelijk gebruikt. Gemakkelijk terug te betalen in termijnen. Het gaat nu weer beter met de economie en geld moet dus rollen. Alleen rollen gaat hier niet op, dit is chippen en pinnen.

Met het chippen of pinnen met je betaalpas en je creditcard hoef je niet na te denken. Met contact geld, moest je nadenken, red ik het nog met mijn budget. Het pinnen en chippen, gaat op de automatische pilot. En de verrassing komt als je thuis de bank app opent en je schrikt van het bedrag.

Deze roodstand op zowel de bankrekening en als de creditcard moet worden ingelopen. En je betaald hierop de hoofdprijs van de rente. Het NIBUD waarschuwt hiervoor, maar mensen luisteren en lezen niet.

Schuldvraag

Nu de schuldvraag, is de schuld van de commercie of de bank? Nee is, ons eigen schuld, omdat wij onze uitgaven niet in de gaten houden. Na de vakantie begint de kater, door deze roodstand wordt je beperkt in financiële mogelijkheden. Denk aan het kopen van een huis.

 

 

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here